Mina tre bästa tips för en hållbar morgonrutin!

Hur ser din morgonrutin ut? Har du en orimlig drömbild av hur en perfekt morgonrutin ska se ut? Lugn, du är inte ensam. När jag startade mitt företag så kände jag mig överväldigad över alla blogginlägg som andra entreprenörer skrev om sina rutiner, work flow och till synes perfekta liv.

Är du som jag, en morgonmänniska som jobbar bäst mellan 06-10. Att skapa en dygnsrytm som ger mig möjligheten att vakna tidigt, har blivit mitt framgångsrecept. Att få vakna när staden är lugn och fortfarande sover, kanske höra något tåg som passerar eller en bil som startar. Men i övrigt så är det helt lugnt. Tid för reflektion med ett utvilat sinne – min stund.

Det bästa på sommaren är att få dricka morgonkaffet i ensamhet på balkongen. Där gör jag min plan för dagen och ser över vad som har högst prio – innan jag går till min fotostudio eller åker iväg på ett fotouppdrag.

 

Men hur har jag då kommit fram till vilka delar som är viktigast för mig? Nedan följer mina tre BÄSTA tips på hur du skapar DIN morgonrutin

 

  1. Vakna – Det kanske låter självklart, men bara du vet vad du verkligen vaknar av. Alltså det som får dig att piggna till. Ta en dusch, drick en kopp kaffe, ät en god frukost, ta en promenad, utöva yoga eller kanske ett träningspass?
  2. Reflektera – Vart är du på väg? Att det är viktigt att ha ett tydligt mål med det du gör i ditt företag är säkert ingen nyhet. Men om du är lite som jag, kreativ och lätt svävar iväg på alla nya projekt du vill genomföra. Då är det viktigt att du håller dig till din röda tråd för det du just nu arbetar med.
  3. Planera – Att skapa en struktur för dagen. Vad är absolut viktigast att du genomför just idag? Förutom min admin-tid ca 1 tim som jag planerar in för varje arbetsdag, svara på mail, planera fotograferingar, fakturering/bokföring, marknadsföring/skriva blogginlägg. Så har jag ETT viktigt mål med varje dag. Detta ser såklart olika ut beroende på vad som är på gång. Men det hjälper mig att hålla fokus på vad som faktiskt är viktigt och när jag genomför mitt mål för dagen, så nöjer jag mig med det.

 

Jag hoppas att mina tips kan hjälpa dig att skapa din egen morgonrutin. Ta hand om dig själv, det är du som i första hand måste må bra och fungera. Annars fungerar inte ditt företag. ❤

Annonser