Tre anledningar till varför jag fotograferar Boudoir

Vad ser du när du ser på dig själv i spegeln? Jag ser en kvinna som överlevt bröstcancer. En kvinna som valt att följa sitt hjärta och fokusera på det som får henne att må bra.

Första gången jag fotograferade Boudoir var 2016 efter att jag fått en förfrågan från en av de kvinnor som bokar mig inför sin bröllopsdag. Hon ville ge bort ett album med bilder från sin fotografering i morgongåva. Detta är kanske en vanligaste anledningen till att kvinnor väljer att boka en fotografering, för någon annans skull.

Men jag kände direkt under den här första fotograferingen, att jag ville skapa en helt annan inrikting för Boudoir i mitt företag. Här nedan följer mina tre anledningar;

1.Jag vill att alla kvinnor ska få känna sig bekväma i sin egen kropp. Att du som kvinna ska få se sig själv i ett nytt ljus, att du ska få känna dig och se hur vacker du är. Det spelar ingen roll vilken storlek du har på dina kläder, framför min kamera är det enda som betyder något – att du kan slappna av.

2. Jag vill att du som väljer att stå framför min kamera, gör det för din egen skull. Det är en trygg plats där du är i fokus. Det finns ingen annan än du som har rätt att bedöma vad som är vackert med dig. Oavsett ålderstecken, ärr eller kärlekshandtag – du är en kvinna!

3. Efter att jag själv överlevt bröstcancer, genomgått operationer och fått en ”ny kropp” att förhålla mig till, har jag lärt mig en viktig sak – att älska min kropp. Det är nu mitt ansvar att ta hand om den och använda den på bästa sätt, oavsett hur den ser ut på utsidan. Självklart har jag varit otroligt ledsen över att förlora en del utav mitt högra bröst. Men jag lever och jag är så stolt över min kropp.

Oavsett varför du väljer att stå framför min kamera under en Boudoir fotografering, hoppas jag att du kommer att känna dig vacker, bekväm i din kropp och att se det fantastiska med just dig!